Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο μοριακός αναλυτής iPonatic Ο μοριακός αναλυτής iPonatic

Διαθέτουμε πλέον αναλυτή μοριακής ανίχνευσης covid-19!

18 Νοε

To εργαστήριό μας είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι παρέχει, πλέον, την δυνατότητα πραγματοποίησης μοριακών αναλύσεων (PCR) για την διάγνωση της μόλυνσης από τον COVID-19. 

Διαθέτουμε τον μοριακό αναλυτή iPonatic της εταιρείας Sansure Biotech, ο οποίος ανιχνεύει τον SARS CoV-2 ιό με την μέθοδο της Αλυσιδωτής Αντίδρασης Πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real Time-PCR), που είναι, παγκοσμίως, η μέθοδος αναφοράς για την ανίχνευσή του. Ο αναλυτής διακρίνεται για την ευαισθησία της μεθόδου του και την ταχύτητα ανάλυσης του δείγματος. Έτσι, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα έγκυρο αποτέλεσμα εντός λίγων ωρών από την λήψη του δείγματος. Σε κάθε δείγμα, εκτός από το γονιδίωμα του ιού, ανιχνεύεται κι ένα γονίδιο - εσωτερικός μάρτυρας (IC), το οποίο πιστοποιεί την σωστή δειγματοληψία και διασφαλίζει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Επισημαίνεται ότι το μηχάνημα έχει έγκριση από τον FDA (EUA).


roubea labs photo εξοπλισμός μοριακός αναλυτής

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η διαχείριση του δείγματος γίνεται σε Θάλαμο Βιολογικής Ασφάλειας Τύπου 2 (BSC II), ο οποίος διαθέτει δύο ειδικά φίλτρα HEPA που προστατεύουν τον χώρο εργασίας, το προσωπικό και τα υλικά κατά 99,999% και μία λάμπα UV ακτινοβολίας στα 253,7nm για αποτελεσματική απολύμανση του χώρου. Πρόκειται για τον FagronLab CC2A2-700UV Class II Biological Safety Cabinet. 

 

rx medical photo 62

Η εξέταση πραγματοποιείται έπειτα από λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο, όπου τηρούνται τα μέτρα Ατομικής Προστασίας για τον λήπτη του δείγματος και εξασφαλίζεται η μη έκθεση του πιθανού κρούσματος στους κοινόχρηστους χώρους του εργαστηρίου (αίθουσα αναμονής, αιμοληπτήρια και γραφείο ιατρού). 

Προηγείται πάντα τηλεφωνική επικοινωνία με την γραμματεία του ιατρείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση εξυπηρέτησή σας και να αποφευχθεί η συνύπαρξη ατόμων που χρειάζεται να προβούν στην συγκεκριμένη εξέταση.

Εννοείται πως είμαστε στην διάθεσή σας να λύσουμε οποιαδήποτε σχετική απορία!

Να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους γύρω σας!

Ευχόμαστε ολόψυχα να είστε υγιείς καθώς ενημερώνεστε γι’ αυτό το νέο μας απόκτημα!